Door Anouk de Groot | 22 sep. 2021 in verhalen achter het nieuws

Voor onze populaire rubriek ’Mooi op elke leeftijd’ zetten we vrouwen van alle leeftijden in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen mooi: ongeacht gewicht, maat en/of ’schoonheidsfoutje(s)’. Wat is jouw beautygeheim en waarvan ga jij stralen? En wat houdt jou jong? Deze week Renske van der Maaten (32), ze heeft een vriend, een dochtertje (2) en is inmiddels acht maanden zwanger van haar tweede kindje. Ze is werkzaam als hormooncoach.

Voel jij je zo jong/oud als je bent?

,,Ik zou niet weten hoe ik me zou voelen als ik 50 ben, maar voor nu voel ik mij superfit en heel gelukkig. Ik voel me goed en dan maakt leeftijd niet meer zoveel uit. In het verleden was ik veel meer met mijn leeftijd bezig. Ik vroeg mijzelf constant af hoe mijn leven eruit zou zien als ik eenmaal de 30 of 50 zou zijn gepasseerd. Inmiddels heb ik dit gevoel gelukkig los kunnen laten.”

Waar kwam dit gevoel vandaan?

,,Ik denk dat deze gevoelens er vooral waren omdat ik niet durfde te dromen of fantaseren over de toekomst vanwege mijn lichamelijke klachten. Ik heb Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS), waardoor een natuurlijke zwangerschap voor mij niet vanzelfsprekend is. Mijn menstruatie is altijd heel onregelmatig geweest en teon ik eenmaal stopte met de anticonceptie bleem mijn mensturatie helemaal uit. Van mijn eerste dochtertje Indiana ben ik zwanger geworden door hormoonbehandelingen. Toch bleef ik me altijd afvragen wat ik zelf kon doen om mijn hormonen in balans te krijgen. Ik ben mij hierin gaan verdiepen en ben de bevindingen ook op mijzelf gaan toepassen. Uiteindelijk werd ik hierdoor naar tien jaar voor het eerst op een natuurlijke manier ongesteld en de maand daarop was ik zwanger van ons tweede kind.”

Heb je een beautygeheim?

,,Veel water drinken en vers eten. Het is bijna onmogelijk om volledig biologisch te eten, maar ik probeer het wel zoveel mogelijk te doen. Zo koop ik enkel biologische groenten en fruit. Ik vind het ook heel belangrijk dat ik weet wat ik op mijn huid smeer. Ik smeer bijvoorbeeld niets op mijn gezicht wat ik niet in mijn mond zou stoppen en gebruik zoveel mogelijk pure producten zonder extra toevoegingen.

Schatten mensen jou op de juiste leeftijd?

,,Mensen schatten mij altijd wel rond de dertig. Heel af en toe wordt er nog weleens naar mijn ID gevraagd als ik alcohol haal in de supermarkt, maar over het algemeen wordt ik wel op de juiste leeftijd geschat.”

Wat vind jij het mooiste aan jezelf?

,,Mijn ogen. Eigenlijk vind ik dit bij iedereen de mooiste fysieke eigenschap. Als je iemand in de ogen kijkt, weet je vaak precies wat er in iemand omgaat. Ik weet dat ik op het goede pad zit, als ik zie dat mijn ogen helder zijn. Ogen zijn toch echt de spiegel van de ziel.”

Voor onze populaire rubriek ’Mooi op elke leeftijd’ zetten we vrouwen van alle leeftijden in het zonnetje. Want wij vinden alle vrouwen mooi: ongeacht gewicht, maat en/of ’schoonheidsfoutje(s)’. Wat is jouw beautygeheim en waarvan ga jij stralen? En wat houdt jou jong? Deze week Renske van der Maaten (32), ze heeft een vriend, een dochtertje (2) en is inmiddels acht maanden zwanger van haar tweede kindje. Ze is werkzaam als hormooncoach.

Waarmee complimenteren mensen jou?

,,Ook mijn ogen. Ik heb een open uitstraling en ben daardoor gemakkelijk te benaderen. Ik probeer niet te oordelen over anderen en dat straal ik blijkbaar uit. Natuurlijk oordeelt iedereen weleens in een split second, maar ik probeer hier geen conclusies uit te trekken.”

Ben je waar je had willen zijn?

,,Met mijn vriendinnen schrijf ik elke vijf jaar op een servetje waar wij over vijf jaar hopen te staan. Toevallig kwam ik dit servetje van de week weer tegen en je kon goed zien dat wij ongeveer 80 procent van onze doelen hebben bereikt. Dat maakt mij ontzetten trots! Mijn vriend en ik hebben elkaar ontmoet in Zuid-Afrika en wij hebben altijd de droom gehad om daarnaartoe te emigreren. In mijn hoofd zouden we dan het land door touren met een jongetje en een meisje op de achterbank van onze Jeep. Drie jaar geleden leek deze droom door mijn PCOS onhaalbaar, maar nu zou het misschien werkelijkheid kunnen worden.”

Wat houdt jou jong?

,,In het moment leven en niet alleen de gebaande paden afgaan. Ik probeer mijn leven niet te veel te plannen en houd van spontane tripjes of activiteiten. Van dag tot dag leven en de gedachte dat alles mogelijk is, houdt mij jong.”

Heb je een levensles?

,,Leef in het hier en nu en laat je niet beperken door anderen. Je hebt maar 1 leven. Blijf je ambities en dromen niet vooruitschuiven, omdat je denkt dat het onmogelijk is. Durf te dromen en te doen!”

Alles over jouw hormonen

Wil je op de hoogte blijven van mijn aanbod, fijne dagelijkse tips/adviezen en hormoonproofrecepten ontvangen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief die 1x in de 2 maanden zal verschijnen.

Je hebt je ingeschreven, leuk!