‘Durf te dromen en te doen’

By renske

Ik had nooit gedacht dat mijn bezoek aan de huisarts 15 jaar geleden mij zou leiden naar mijn platform female health coaching by Renske. Op mijn 15e kwam ik met klachten van een zeer onregelmatige menstruatiecyclus bij de huisarts. Mijn huisarts zei op dat moment dat ik maar aan de pil moest gaan en zodra ik zwanger wilde worden mocht ik terugkomen. Zo gezegd, zo gedaan…mijn klachten verdwenen door het gebruik van de pil en ik had het gevoel dat ik ervan af was. Op mijn 19e kreeg ik een longembolie wat waarschijnlijk door het pil gebruik kwam, ik werd geadviseerd om met de pil te stoppen en ik kon als vervanger een spiraal laten plaatsen. Jaren vlogen voorbij, zonder menstruaties, wat natuurlijk ook niet hoeft met een spiraal maar er was geen echte noodzaak om opzoek te gaan naar de reden van mijn onregelmatige cyclus.

Op mijn 27e werd mijn kinderwens toch wel heel sterk en na een jaar proberen zat ik toch echt weer bij de huisarts, die mij zoals beloofde doorstuurde naar het ziekenhuis. Na een korte afspraak en een echo verder, was daar het verlossende antwoord, “u heeft PCOS en u mag gelijk starten met het gebruik van Clomid”. Overdonderd dat ik was, struinde ik het internet af naar antwoorden op mijn vragen. Ik startte met het slikken van Clomid, omdat ik dacht dat dit de enige en snelste manier was om alsnog zwanger te raken. Na ruim tien maanden was ik nog niet zwanger. De gynaecoloog gaf aan dat we over zouden gaan naar de volgende stap. Het ging allemaal zo snel en voor mij gevoel zo onnatuurlijk dat ik aangaf dat ik eerst even op vakantie wilde en na mijn vakantie verder wilde gaan. 

Dit was geen enkel probleem en ik stapte met gemengde gevoelens het vliegtuig in.

Onze wens voor een kindje was zo groot, maar ik vond het ook heel moeilijk om mij over te geven aan de medische wereld, omdat ik zo graag wilde dat het bij ons op een natuurlijke manier zou lukken. Na de vakantie maakten we een afspraak bij de gynaecoloog om het traject te vervolgen.

Een paar dagen later kreeg ik een ernstig ongeluk. Ik zakte in elkaar toen ik op de fiets zat, waardoor ik viel en mijn hoofd als eerste het asfalt raakte. Vanaf dat moment werd het letterlijk en figuurlijk zwart voor mijn ogen. De rit in de ambulance heb ik niet meegekregen evenals de onderzoeken in het ziekenhuis, wakker werd ik wel in het ziekenhuis en ik moest een aantal dagen blijven. Vanaf die dag had ik het label patiënt met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel).

Maandenlang werd ik verzorgd door mijn vriend in een donkere kamer waar licht en andere prikkels geen kans kregen. Hoe zou mijn leven er verder uitzien en ben ik ooit nog in staat om voor kinderen te zorgen waren vragen die nog onbeantwoord bleven. In deze “donkere” maanden heb ik enorm veel liefde ontvangen van mijn vriend, vrienden en familie maar ook van mijn revalidatiearts en ergotherapeut.

Ik leerde door hen te luisteren naar mijn lichaam, ik raakte gefascineerd door wat mijn lichaam in kleine stapjes weer kon en hoe het met mij communiceerde. Ik zag ook de vooruitgang die ik maakte door mij niet alleen mij te voeden met oefeningen voor herstel, maar ook met voeding, meditatie, beweging enz.

 

Op eigen kracht naar een gezond herstel, artsen verbaasden zich over de resultaten

Ik begon boeken te verzamelen over gezondheid, hormonen, mindset en las elke dag een klein stukje omdat 1 bladzijde soms al te veel voor mijn hoofd was. Ik schoolde mij zelf met o.a. info over PCOS en hersenletsel en paste dit allemaal op mijzelf toe. Artsen verbaasden zich over mijn herstel, ze hadden niet gedacht dat ik zover kon komen. Na een jaar kwamen wij uiteindelijk weer in het ziekenhuis terecht met diezelfde kinderwens. Mijn arts wilde op dat moment opnieuw mijn bloedwaardes meten omdat het inmiddels een jaar later was en we niet zomaar verder konden gaan met waar we waren gebleven. Ik liet weer bloedprikken, verbaasd belde de arts mij de volgende ochtend op, “ik snap er niks” van zei hij. “Al je bloedwaardes zijn compleet anders, laten we nog een keer starten met Clomid. En weet je wat, na drie maanden Clomid, groeide daar toch voor het eerst een eitje. Ik dacht dit kan niet dit is bizar, ik heb mijn leefstijl aangepast en daarmee heb ik mijn klachten onder controle en als bonus groeit er ineens een eitje. Dit gun ik met heel mijn hart ook andere vrouwen.

Hormoon coach en nog een verassing

Ik besloot mij officieel te laten scholen door de opleiding tot hormoon therapeut te volgen, dit gaf mij mega veel energie en plezier en ik besefte: dit is het pad van mijn hart. Een diploma, vele cursussen en boeken later ben ik klaar om ook andere vrouwen op weg te helpen. Afgelopen jaar werd ik verrast met een menstruatie, na 10 jaar niet te hebben gemenstrueerd. Nooit gedacht dat je daar zo blij van kon worden, een paar maanden later had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen, intens blij en dankbaar. Daarmee heb ik er een nieuwe overtuiging bij, blijf geloven, heb geduld en zorg dat je de zingeving en plezier in jouw leven terugvindt alleen dan heeft je lichaam de ruimte om zich met je mee te bewegen.

 Ik heb mijn ervaring en kennis gebundeld in mijn unieke female health methode waarin ik jou help naar meer (hormonale)balans met minder ongemakken. Tijdens ons traject bekijken we vanuit een helicopter jouw leven, ik leer je meer over de werking van hormonen en hoe je daar grip op kan krijgen, we pakken verschillende levensgebieden aan zoals voeding, beweging, slaap en mindset, want alles hangt met elkaar samen. Met als doel dat jij weer stralend, vol zelfvertrouwen, met kennis en zonder klachten de deur uitloopt.

Alles over jouw hormonen

Wil je op de hoogte blijven van mijn aanbod, fijne dagelijkse tips/adviezen en hormoonproofrecepten ontvangen? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief die 1x in de 2 maanden zal verschijnen.

Je hebt je ingeschreven, leuk!